Igraonice

IGRAONICA DRAMSKO-SCENSKOG IZRAŽAVANJA

Igraonica omogućuje djeci da glumeći razne uloge budu netko drugi. Na taj način omogućuje im se da pokažu svoja emocionalna stanja i bez straha uđu u nove situacije, razvijaju toleranciju, samokontrolu, strpljenje, samosvijest kao i osjećaj važnosti. Svoja glumačka umijeća djeca prezentiraju na vrtićkim priredbama kao i značajnijim manifestacijama u gradu Bjelovaru.

Igraonica je namijenjena djeci od 4 – 7 godine, a vodi ju odgojiteljica sa završenim seminarima iz dramsko-scenskog izražavanja djece.

DJEČJI ZBOR

Cilj rada dječjih zborova je stvoriti temeljno razumijevanje i ljubav prema glazbi te kroz pravilan odabir glazbenih aktivnosti kod djece potaknuti razvoj glazbenog sluha, glasovnih mogućnosti i osjećaj za ritam. Zbor djeluje na dvije lokacije (u matičnom objektu i područnom vrtiću).

U zbor se mogu uključiti djeca od 4 godine starosti, a voditeljica je odgojiteljica sa završenom srednjom glazbenom školom.

LIKOVNA IGRAONICA

U igraonici djeca usvajaju razne likovne tehnike: olovka, pastela, akvarel, tempera, tuš, ugljen, glina. Usvajaju korištenje raznih likovnih materijala i sredstava, čime se posebno razvija motorika i koordinacija ruku. Poseban naglasak u igraonici se stavlja na razvoj kreativnosti, mašte i samostalnosti.

U likovnu igraonicu se uključuju djeca od 4 godine starosti.

IGRAONICA RITMIKE

U igraonici djeca razvijaju senzibilitet za glazbu učeći kreativno se izražavati kroz pokret. Ritmika je za djecu predškolske dobi najprimjerenija plesna tehnika kroz koju se razvija sluh, ritam, snaga, brzina, spretnost, koordinacija plesnih pokreta i sl.

U igraonicu ritmike uključuju se djeca od 4 godine starosti.

SPORTSKI PROGRAM ''MALI OLIMPIJAC''

Društvo športske rekreacije ”Mali olimpijac” provodi kraći sportski program dva puta tjedno u matičnom i područnom vrtiću. Cilj programa je upoznati djecu s osnovama svih sportova. Djeca ovim sportskim programom razvijaju motorička znanja i sposobnosti. Uče razliku u funkcioniranju  u ekipnim ili individualnim sportovima, kako reagirati i prihvatiti pobjedu ili poraz.