Djeca Dječjeg vrtića Bjelovar sudjelovala u eTwinning projektu „You feel…I feel”

Djeca Dječjeg vrtića Bjelovar sudjelovala u eTwinning projektu „You feel...I feel”

U razdoblju od listopada 2021. do svibnja 2022. djeca skupine ”Ježići” Dječjeg vrtića Bjelovar, sudjelovala su u eTwinning projektu „You feel…I feel”.

Osnivači projekta iz Portugala i Estonije su kao glavne ciljeve projekta naveli razvoj socio–emocionalnih vještina, prepoznavanje i razumijevanje svojih i tuđih emocija, usvajanje socijalno prihvatljivih načina nošenja s različitim emocijama, razvijanje empatije, razvoj samoregulacije osjećaja i ponašanja te kreiranje okoline koja podržava djetetovo izražavanje emocija.

U projektu je sudjelovalo 49 skupina djece iz različitih dijelova Europe zajedno sa svojim učiteljima/odgajateljima (Portugal, Estonija, Hrvatska, Grčka, Turska, Španjolska, Italija, Litva, Cipar, Rumunjska, Poljska, Bugarska, Švedska).

Kroz projekt su djeca uočavala i prepoznavala različita emocionalna stanja koristeći različite igre, glazbu ili likovne aktivnosti. Također, imala su mogućnost upoznati se s drugim kulturama kroz slušanje glazbe drugih naroda, zajedničke video sastanke s djecom iz drugih zemalja te razmjenjujući pisma, želje i čestitke.

Zajedničkom suradnjom nastala je digitalna slikovnica „Calm Kit” u kojoj su opisane različite vježbe za umirivanje tijela, knjiga aktivnosti „Emocije”, „Virtualni muzej sreće”, „Priča o emocijama” te „Poruke ljubavi”.

Projekt je imao obrazovnu svrhu i za odgajateljice skupine koje su usvojile korištenje novih aplikacija kao dio razvoja digitalne pismenosti te usavršile komunikaciju na engleskom jeziku. Roditelji djece skupine ”Ježići” aktivno su se uključili u provedbu projekta te su sudjelovali u izradi različitih plakata i poruka.

Poveznice:

„Calm Kit”
https://view.genial.ly/61f699ebb021450012af0d44/presentation-calm-kit

Knjiga aktivnosti „Emocije”
https://www.storyjumper.com/book/read/121920852/THE-EMOTIONS-ACTIVITIES

„Virtualni muzej sreće”
https://app.emaze.com/@ALRRCRFRO/you-feeli-feel-%22%20width=%22570#/1

„Priča o emocijama”
https://www.storyjumper.com/book/read/131181512/YOU-FEEL-I-FEEL

„Poruke ljubavi”
https://www.canva.com/design/DAFAC_scPD8/view?utm_content=DAFAC_scPD8&utm_campaign=designshare&utm_medium=embeds&utm_source=link#22

Podijeli s prijateljima!