„LOPTICE“ NA IZLETU

„LOPTICE“ NA IZLETU

Prve proljetne sunčane dane djeca iz skupine „Loptice“, njihovi roditelji i odgojiteljice iskoristili su za prekrasno zajedničko druženje. „Loptice“ su u subotu, 9.3.2024. prohodale dječju stazu popularnog izletišta „Planinarac“ vođene profesionalnim vodičem, roditeljem iz skupine, za 2,5 sata uz manje pauze koje su iskoristili za okrijepu sendvičima i grickalicama.

Ovakav način druženja samo je jedno u nizu zajedničkih aktivnosti koje se provode u ovoj skupini u kojoj se promišljaju načini osnaživanja i suradnje roditelja i odgojitelja – vrtića kao zajednice. Želimo postići najviši nivo odnosa – partnerstvo. Svakom novom zajedničkom aktivnosti odgojitelja i roditelja, roditelji postaju aktivni sudionici odgojno-obrazovnog procesa, gradi se povjerenje, suradnja, tolerancija, razumijevanje i zajedništvo, a konačni cilj je opća dobrobit za dijete.

Na kraju izleta roditelji su zajedno s odgojiteljima razmjenjivali svoje dojmove, mišljenja i prijedloge, te dogovarali naredna druženja koja će nam uvelike pomoći u učvršćivanju partnerstva.

Iz ovakvih odnosa iznikao je projekat: „Rastemo kao ravnopravni partneri“ koji će odgojiteljice Ivana i Klaudija krajem mjeseca ožujka predstaviti na stručnom skupu u Osijeku: „Okruženje u integriranom kurikulumu“.

Odgojiteljice: Klaudija Krmpotić, odgojitelj savjetnik
Ivana Perišić, odgojitelj

Podijeli s prijateljima!