MAJČIN DAN

MAJČIN DAN

Mama je prva i jako bitna osoba u vašem životu, zato zaslužuje sve najbolje i najljepše.

Slažete se?

Povodom proslave blagdana Majčinog dana koji se u većini zemalja, pa i u Hrvatskoj obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju predlažemo  da i vi svi zajedno obilježite taj dan. Na taj poseban dan poklonite joj mali znak pažnje koji će je uvijek podsjećati na vas.

Naš prijedlog je da joj izradite vrlo jednostavan cvijet na bočici.

Od materijala vam je potrebno: malo tvrđi papir u boji (ili običan tvrđi bijeli papir kojega možete ukrasiti po vašoj želji) i manja bočica s čepom (npr. od jane ili coca cole)

 

Izrada:         

1. Na papiru nacrtati cvijet, obrezati ga i napraviti u sredini prorezrupu) toliko da se cvijet može nataknuti na grlo bočice

2. bocu začepiti poklopcem.

No to nije sve. Poklonite svojoj majci, a i ostalim svojim ukućanima zabavnu i veselu pravu detektivsku igru

  „Potrage za skrivenim blagom“.

Kao skriveno blago može vam poslužiti cvijet u bočici kojeg ste prethodno izradili. Ovu igru možete igrati na otvorenom prostoru (vašem dvorištu), ali i unutrašnjem prostoru (kuća, stan).

Prije početka igre potrebno je odrediti voditelja igre. On skriva blago i križićem na karti označava gdje je blago skriveno (jednostavna varijanta igre) ili mjesto na kojem će ostali ukućani pronaći sljedeći trag koji trebaju slijediti da bi stigli do blaga.

Za igru je potrebno izraditi Kartu skrivenoga blaga.

To možete učiniti na sljedeći način:

Uzmite smeđu papirnatu vrećicu za kruh, okrenite unutrašnju stranu. Rukom iskidajte iz vrećice oblik papira za mapu s blagom. Izgužvajte papir u loptu, a zatim ga rukom malo izravnajte (mora izgledati istrošeno). Flomasterima nacrtajte križić u jednom kutu papira (blago), simbolima označite nekoliko orijentira (drvo, grm cvijeća, garaža, pločnik, kuća,…) označite strane svijeta. Točkastim linijama označite put do blaga.

Sretno u potrazi!

Vaše odgojiteljice Ivana Turković i Danijela Kos.