“MOZART ZA VRTIĆANCE” U DV BJELOVAR

"MOZART ZA VRTIĆANCE" U DV BJELOVAR

Višegodišnji projekt Glazbene škole Vatroslav Lisinski „Mozart za vrtićance“ koji se provodi u okviru već tradicionalnog Amadeus festa u Bjelovaru, ove je godine nastavljen kao sinergija kreativnosti, ljubavi i znanja u kojem su osim Glazbene škole sudjelovali i DV Bjelovar, DV Ciciban, Dječji odjel Narodne knjižnice Petar Preradović, HORKUD Golub, te Glazbena škola Ivana Zajca iz Zagreba.
Domaćin prvog susreta bio je upravo naš vrtić.

Mali vrtićanci iz DV Bjelovar zajedno sa svojim gostima imali su prilike upoznati se s načinom sviranja pravog vergla, a nakon toga uživali su u mini koncertu ispričanom kroz priču o malom Mozartu. Učenici glazbene škole i njihovi profesori za mališane su pripremili glazbene točke: trio klarineta, kvartet rogova, duet zvona, solo pjevača uz klavirsku pratnju kao i Bjelovarski trio.

Nakon uživanja u prekrasnim Mozartovim notama vrtićanci našeg vrtića i njihovi gosti iz DV Ciciban te polaznici igraonice dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović uključili su se i sudjelovali u radu četiri paralelne radionice:

  • Glazbena igraonica – voditeljice Vanda Novoselec, Svetlana Relić
  • Glazbena sviraonica – voditeljica Lea Šoš
  • Likovna radionica – voditeljice Klaudija Krmpotić, Martina Modrić
  • Interaktivna čitaonica – voditeljica Snježana Berak

Slijedeći susret i druženje uz prekrasnu Mozartovu glazbu vrtićanci su sa svojim voditeljicama već dogovorili u DV Ciciban.
Radujemo se zajedničkim igrama i druženjima na krilima klasične glazbe!

KLAUDIJA KRMPOTIĆ, odgojiteljica savjetnica

Podijeli s prijateljima!