“Novo razmišljanje, nove mogućnosti” u Dječjem vrtiću Bjelovar

“Novo razmišljanje, nove mogućnosti” u Dječjem vrtiću Bjelovar

U ovoj pedagoškoj godini Dječji vrtić Bjelovar aplicirao je pri Agenciji za mobilnost i programe EU na natječaj za dobivanje bespovratnih sredstava za KA1 mobilnosti u svrhu unapređenja znanja, vještina i kompetencija.

Izrađen je Erasmus + projekt “Novo razmišljanje, nove mogućnosti” kojem je cilj osuvremeniti proces učenja i poučavanja djece rane i predškolske dobi.

Projekt “Novo razmišljanje, nove mogućnosti” ističe važnost suvremenog načina rada s djecom te suvremenim pristupom podiže svijest odgojitelja, roditelja i djece o mogućnostima iskustvenog učenja, načinima podrške pri učenju, promišljanju, stvaranju i razvoju. U fokusu interesa je promovirati i poboljšati kvalitetu obrazovanja stručnjaka s područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Planirane su edukacije odgojitelja i stručnih suradnika u nekoliko europskih zemalja na temu suvremenih metoda rada s djecom rane i predškolske dobi.

Stečena znanja i usvojene metode koristiti će se u odgojno – obrazovnom radu, a orijentirane su na djecu i njihove interese.

Podijeli s prijateljima!