OBILJEŽEN FESTIVAL ZNANOSTI U DJEČJEM VRTIĆU BJELOVAR

OBILJEŽEN FESTIVAL ZNANOSTI U DJEČJEM VRTIĆU BJELOVAR

Festival znanosti manifestacija je koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o procesima, aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanja javne percepcije znanstvenika, te motiviranja mladih za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Ovogodišnji Festival znanosti održavao se od 22. do 27. travnja 2024., a središnja tema bila je INTELIGENCIJA. Iako ne postoji jedinstvena definicija inteligencije, ona se generalno može definirati kao sposobnost mišljenja koje omogućuje brzo i uspješno snalaženje u novim i nepoznatim situacijama. Neki teoretičari smatraju da postoji samo jedna, opća inteligencija, dok zagovaratelji višestrukih inteligencija (poput verbalno-lingvističke, logičko-matematičke, prostorne, vizualne, glazbene, intrapersonalne, interpersonalne, naturalističke, tjelesno-kinestetičke) smatraju da prozivanje inteligencije jednom jedinstvenom sposobnosti možda zanemaruje važne razlike među ljudima ili daje pretjeranu važnost samo određenim sposobnostima.

Festival znanosti obilježen je i u Dječjem vrtiću Bjelovar uz gostovanje učiteljica Maje Puc i Klaudije Aušperger iz I.OŠ Bjelovar. Putem različitih likovnih i logičkih aktivnosti i igara poput ‘Jura kaže’, labirinti, zagonetke i slagalica djeca su vježbala mozak i razvijala inteligenciju.

Fotografije aktivnosti pogledajte u nastavku.

Podijeli s prijateljima!