Planinari iz DV Bjelovar

Planinari iz DV Bjelovar

Skupina predškolaca „Vjeverice“ Dječjeg vrtića Bjelovar prva je vrtićka skupina koja je u srijedu, 29.09.2021. obišla Dječju planinarsku stazu na Bilogori. Djeca su uz stručno vodstvo članova HPD-a Bilogora stazu dugu nešto manje od 4 km prohodala za 2 sata. Istraživali su šumu osjetilima mirisa, dodira, zvuka i uživali u bojama jeseni. Vidjeli su i upoznali zaštićenu biljku – širokolisnu veprinu. Bili su na Sunčanoj livadi i Medinom izvoru – koji nije dobio ime jer su na njemu pili mali medvjedići s Bilogore nego pas Medo! Na putu kroz šumu novi pojam djeci bio je markacija i način kako se kretati šumom i pratiti markacije.

Što šumari rade, koji je njihov posao i kako održavaju šumu zdravom ispričala je djeci revirna šumarka – zaposlenica Hrvatskih šuma.
Na planinarskom putu djeca su se ponašala u skladu sa znanjima stečenim u vrtiću i kod kuće pa su sve smeće spremili u ruksake, a prirodu su osluškivali, gledali i upijali mirise koji su ih okruživali.

Svako dijete za uspomenu na planinarski dan nosilo je kući Dnevnik planinarske staze u kojem su pečati tri kontrolne točke.
Sretni su što su ih na planinarskom putu pratili članovi HPD Ivan Želipski, Vera Pauška, Gordana Česi, Ljubica Šolaja te član HGSS-a Siniša Atlija i na tome im se svi zahvaljujemo!

Odgojiteljice: Lidija Babić i Sandra Đipalo

Podijeli s prijateljima!