PRIJEDLOG ZAJEDNIČKIH AKTIVNOSTI I IGARA DJECE I RODITELJA

PRIJEDLOG ZAJEDNIČKIH AKTIVNOSTI I IGARA DJECE I RODITELJA

Za djecu predškolske dobi preporučamo matematičku igru koja se vrlo lako može izraditi kod kuće. Potrebni su čepovi, marker i tvrđa podloga (npr. karton). Na kartonu markerom ocrtamo oblik čepa i u sredinu napišemo broj (od 1 do 10) te na čepove markerom napišemo iste te brojeve. Zadatak u ovoj igri je upariti broj sa čepa i podloge te ga imenovati. Osim ove igre, možemo još na kartonu iscrtati 10 kvadrata i u njih nacrtati točkice (u jedan kvadrat jednu točkicu i tako svaki slijedeći povećati za točkicu više do 10), od drugog kartona izrežemo kartice iste veličine kao što su nacrtani i na svaki od njih nacrtamo točkicu te je djetetov zadatak upariti karticu s određenim brojem točkica sa onim nacrtanim na podlozi.

Također predlažemo igru za razvoj predčitačkih vještina; možete isprintati fotografije koje označavaju blagdansko vrijeme u kojem se nalazimo (zec, pisanice, pile i sl.). Dijete napisana slova pokriva izrezanim slovima abecede i imenuje ono što je na slici.

Didaktička igra ,,Gdje je jaje?“ (vruće-hladno) – roditelji u ovoj igri sakriju jaje te je djetetov zadatak putem uputa vruće-hladno pronaći ga. Kada dijete nađe jaje, uloge se mogu zamijeniti. Nakon Uskrsa igra se može modificirati, tj. predmet koji se traži može biti bilo koji.

PREUZMITE IGRE I AKTIVNOSTI