STEM-ajmo preko granica

STEM-ajmo preko granica

Projektom „STEM-ajmo preko granica“ izražena je potpora suradnji s ustanovama i u našoj zemlji kao i prekogranična suradnja te pridonošenje gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji. Uključena je kategorija predškolske djece, populacije koja je bitna za budući gospodarski, socijalni i demografski razvoj. Projektom je uloženo u infrastrukturu i opremu iz područja STEM-a, te jačanje vještina, znanja i sposobnosti kod djece od 3-7 godina starosti.

Nabavljenom opremom formiran je STEM centar u Dječjem vrtiću Bjelovar. Opremljen je prostor od 50m2 u kojem odgojitelji i stručni suradnici provode aktivnosti iz područja STEM-a. Radionice su osmišljene i promišljane za djecu, njihove interese i potrebe, doprinositi će razvoju punih potencijala svakog djeteta, razvoju djetetovih kompetencija te cjelovitom razvoju ličnosti! Dijete predškolske dobi uči čineći u STEM laboratoriju zahvaljujući opremljenosti najsuvremenijom didaktikom i informatičkom opremom.

U sve aktivnosti uključena su djeca matičnog objekta kao i djeca iz područnih objekata kroz radionice koje su razvili odgojitelji s dodatnim edukacijama i stručni suradnik – psiholog.
Umrežavanje preko granica ili prekogranična suradnja postignuta je provedbom igraonica i STEM – kviza putem video poziva (ZOOM-platforma). Naglasak je na transferu znanja kroz nekoliko dimenzija.

Odgojitelji i stručni suradnici Dječjeg vrtića Bjelovar iz Hrvatske i vrtića Sveta Obitelj iz BiH, osobno su razmijenili znanja i iskustva kroz međusobno provedene edukacije, te su svoja znanja podijelili i kroz aktivnosti s djecom.

  1. Opremljen prostor u Dječjem vrtiću Bjelovar sa STEM opremom (didaktika, informatička oprema prema priloženim računima)

  2. Povezivanje djece iz Dječjeg vrtića Bjelovar i vrtića Sveta Obitelj iz BiH video pozivom (STEM kviz)

  3. Provedba STEM radionica odgojitelja Dječjeg vrtića Bjelovar s djecom Dječjeg vrtića Bjelovar i radionice Tijelo u pokretu s djecom iz vrtića Sveta Obitelj iz BiH

  4. Međusobna provedba edukacija odgojitelja i stručnih suradnika iz vrtića Sveta Obitelj iz BiH i iz Dječjeg vrtića Bjelovar

Podijeli s prijateljima!